• +06-51246650
  • petra@petravandevelde.nl

Nieuws

Schilderworkshop in de Oude Apotheek in Schoonhoven.

Zaterdag 5 oktober was een geslaagde workshop op een een unieke locatie “De Oude Apotheek in Schoonhoven.

Workshops in De Oude Apotheek Schoonhoven

Nieuw dit jaar zijn de workshops in Schoonhoven in het historische pand aan de Haven.

In samenwerking met De Oude Apotheek zijn er een drietal workshops gepland in oktober, november en december van dit jaar. De dag begint zoals altijd met koffie, thee en gebak , we bespreken de te schilderen onderwerpen en gaan aan de slag. Tussendoor wordt er een heerlijke lunch geserveerd door de eigenaresse van dit mooie pand en aan het eind van de dag sluiten we af met een drankje en gaat iedereen met zijn of haar kunstwerk naar huis.

Frankrijk 2019.

De workshop in Frankrijk was ook dit jaar weer een succes.

Schilder workshopszomer 2019 in Frankrijk op Parc du Silence

Voor de derde keer hebben we een mooie schilderweek gehad midden in het schitterende natuurpark Livradois Forez in het centrum van de Auvergne.

Heerlijk schilderen in de natuur rondom dit mooie Chambre d’hotes van Mirjam en Rob Markesteijn, die er samen met hun kinderen voor zorgen dat het de gasten aan niets ontbreekt.

Gedurende de week zie ik steeds weer bijzondere kunstwerken ontstaan.

De cursisten hebben altijd vrije keus in onderwerp, wat maakt dat een ieder zijn persoonlijk karakter in het werk kan leggen.

De workshops zijn toegankelijk voor zowel beginners als gevorderden.

Schilder Workshops op 16 mei en 5 juni in Museum de Koperen Knop.

Workshops bij museum De Koperen Knop

In het voorjaar van 2019 hebben we een tweetal workshops gedaan in en om het museum De Koperen Knop in Hardinxveld-Giessendam.

Het museum is gevestigd in een 17e eeuwse boerderij , waarin een prachtige collectie van voornamelijk 19e eeuws meubilair is ondergebracht.

Bij het museum is een prachtige tuin met prachtige flora en fauna die authentiek is voor de Alblasserwaard.

Al met al een inspirerende omgeving om te schilderen, zoals te zien is op de foto’s.

Schildersatelier Petra van de Velde exposeert in de bibliotheek in Hardinxveld-Giessendam.

Schildersatelier Petra van de Velde exposeert in de bibliotheek in Hardinxveld-Giessendam. In de bibliotheek hangen diverse kunstwerken van Petra van de Velde. De kunstwerken zijn te bezichtigen t/m eind december 2018

U kunt de expositie bezoeken op het onderstaande adres:

Pietersweer 34
3371 PN Hardinxveld-Giessendam 
Provincie: Zuid-Holland

Telefoon: 078 620 5500

Streekmarkt tijdens Glas en Kunstdagen in Leerdam.

petra van de velde.
Afgelopen vrijdag stonden wij op de Glas en kunstdagen in Leerdam. In onze kraam op de Markt vertelden wij u over de door ons georganiseerden activiteiten zoals, workshops, schilderlessen en de mogelijkheden voor dierenportretten. Het was een gezellige en geslaagde dag!

Weer een gezellige en geslaagde workshop 18-03-2018.

Heeft u ook interesse in een leuke workshop? Bekijk onze workshopagenda!

High-Tea in samenwerking met Anna’s Broodje.

Schilderworkshop. Genieten van een overheerlijke high-tea en in de tussentijd een kaasplank of houten dienblad beschilderen?gezellig met vriendinnen, familie of collega’s….  Datum op aanvraag mogelijk! Kosten € 40,- p.p. Vanaf 5 personen.Voor informatie en/ of reservering kunt u contact met ons, Anna of Petra, opnemen, via een e-mail of natuurlijk telefonisch.

Schilderworkshop in de theetuin De Winde in Groot-Ammers.

Schilderworkshop. Heeft u een familieuitje, vrijgezellenfeest of bedrijfsuitje? In samenwerking met Theetuin De Winde in Groot-Ammers, verzorg ik schilderworkshops schilderen voor groepen op deze mooie locatie. Een volledig verzorgde en gezellige creatieve dag , en uw eigen kunstwerk mee naar huis! Voor informatie en / of reservering kunt u contact opnemen met De Theetuin, Nel Hakkesteegt of met mij.

http://www.theetuindewinde.nl/

Schilderarrangement in Frankrijk 2019!

In de week van 22-07-2019 tot 28-07-2019 geeft Schildersatelier Petra van de Velde diverse workshops in de prachtige locatie “Parc du Silence”.

Parc du Silence ligt in het schitterende natuurpark Livradois Forez, in het centrum van de Auvergne. Het landhuis en terrein van liggen tegen een heuvel,  waardoor u een geweldig uitzicht heeft over het natuurpark.

Tijdens deze schilderworkshop komen verschillende aspecten aan de orde. Het hanteren van materialen is een wezenlijk onderdeel, maar ook compositie, ruimtelijk inzicht en kleurgebruik komen uitgebreid aan de orde.Je persoonlijke interesse speelt daarbij een belangrijke rol. De nadruk ligt op individuele ontwikkeling en begeleiding door het leren kijken en het verder uitdiepen van je eigen ‘handschrift’ en thematiek. Een schilder- en relaxweek voor iedereen die tijd en ruimte voor zichzelf wil maken en wil genieten van creativiteit en het leven in la douce France.

 

Welkom op onze site!

Ook wij zijn 2018 goed van start gegaan. In 2018 zijn wij gestart met een geheel vernieuwde website waarmee wij u nog beter kunnen informeren! Via deze website zullen wij u op de hoogte houden van nieuwe werken, workshops en schilderlessen.

1