Mag ik mij even voorstellen?


Ik ben Petra van de Velde – Pieterse, geboren in Boven Hardinxveld (1965) en nog steeds woonachtig in dit mooie dorp aan de rivier de Merwede.
Al jong ben ik begonnen met tekenen; met potlood, inkt en houtskool. Op latere leeftijd ben ik daarnaast ook gaan schilderen, eerst aquarel en heb ik les gehad van de heer Wout Tromp en later met olieverf en acrylverf en heb ik les gehad en diverse workshops gevolgd bij Soraya van Houwelingen. De natuur is een grote inspiratiebron voor mij en vooral dieren vind ik heerlijk om te schilderen, waarbij ik graag gebruik maak van verschillende technieken. Belangrijk voor mij is om daarbij emotie en karakteristieke beweging van de dieren en vormen om ons heen te laten zien. Maar ook andere onderwerpen vormen een uitdaging voor mij om te schilderen dansers, bloemen, portretten.
Graag breng ik mijn enthousiasme voor het schilderen over aan anderen en ben ik begonnen met het geven van workshops en schilderlessen.

Petra van de Velde – Pieterse


Ons adres:
Schildersatelier Petra van de Velde
Willem Droststraat 9
3372XT Hardinxveld-Giessendam
Tel: 06-51246650